Što stoji iza naziva “tragovima sreće”?

Tragovima sreće“ je dnevnik za djecu osmišljen s ciljem svakodnevnog poticanja razvoja  empatije, samopouzdanja, zahvalnosti, kreativnosti …

Cilj je potaknuti djecu da:

  • promišljaju o svojim osjećajima, ali i osjećajima drugih
  • kroz različite izazove jačaju svoje samopouzdanje i samosvijest
  • promišljaju o stvarima na kojima mogu biti zahvalni
  • razvijaju svoju maštu
  • se umire i pronađu trenutak za sebe te se okrenu svojem unutarnjem „ja“
  • se opuste
  • se barem na kratko odmaknu od tehnologije

Što sadrži dnevnik ?

Dnevnik sadrži niz zadataka, pitanja, izazova, skica, skali emocija, priča i misli koje bi djetetu na svakodnevnoj bazi trebalo pomoći da se osjeća  bolje. Osmišljen je na 154 strane za 122 dana ispunjavanja. Formata je A5.

Povezivanje s roditeljima

Ono što je divno jest da ispunjavanje dnevnika može biti odlično vrijeme za povezivanje roditelja i djece. Kako? Ukoliko dijete želi može zadatke iz dnevnika odraditi u suradnji s roditeljima. Na taj način roditelj može saznati puno o djetetu ukoliko dijete želi svoje misli iz dnevnika podijeliti s roditeljem, a ujedno i roditelj može promišljati i razmišljati o svojim trenucima u danu te ih podijeliti s djetetom.

Zašto je ovaj dnevnik idealan poklon za sve prigode?

Tragovima sreće idealan je poklon u bilo koje doba godine i za sve prigode jer nije vezan za kalendarsku godinu, već njegovo ispunjavanje počinje s datumom koje dijete želi.

Za koju je dob namijenjen?

Dnevnik je namijenjen za djecu osnovnoškolskog uzrasta, no iskustvo je pokazalo kako ga u suradnji s roditeljima koriste i djeca vrtićke dobi, a jednako su oduševljen i srednjoškolci, studenti te čak i roditelji koji su ga naručili baš za sebe.

 

tragovima srecetragovima sreće2

Odgovori